DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

vrh "E" 2018

vrh "E" 1.7. 2018, po trikolorní fence Abigail Long smile a blue merle psovi Earl Edward vom Palais Brinn

"Ebinka" , matka štěňat je dcera naší Bellinky z vrhu "A", štěňátka budou zapsaná pod naší chovnou stanici a odchovaná budou u páníčků Ebinky, v Sezimově Ústí. Informace a novinky najdete na našem webu, rezervace a více info o štěňátkách získáte na e-mailu: filip.hana@centrum.cz nebo telefonu 723394243 nebo 602681848

 

          

rodiče štěňat

 

NOVINKY:

- 15.8.2018 - Enrico zůstavá doma

   

12 dní - Enrico je největší jedlík, po narození vážil 234g, pomalu se pokouší štěkat

6 týdnů

Emma - zadaná

        

12 dní - porodní váha 149g, je to naše zlatíčko

Eillen - zadaná

12 dní - při narození vážila 220g, strašně ráda po jídle leží na zádech a odpočívá

 

- 1.7. 2018 se narodila štěňátka barvy blue merle (2 fenky a 1 pes )

  

- 25.5. 2018 SONO potvrdilo březost, v srpnu očekává Ebinka štěňátka

- 3.5.2018 proběhlo úspěšně krytí, březost potvrdí SONO cca. 25.5.

Něco o rodičích:

matka štěňat: "Ebinka" Abigail Long smile

http://www.smooth-collie.net/view.php?id=11559

Co říkají o Ebince páníčci:

"Pořídit si "kraťandu" bylo naše osudové rozhodnutí.  Čekali jsem na ní 3 roky. Ebinka splnila veškeré naše představy o tom, jaký by měl náš ideální pes být, ne na 100 ale na 1000%.
Ebi je vítací typ - vítá všechny  a všechno opravdovou,  upřímnou radostí : lidi známé i neznámé, staré, starší, mladé, bezdomovce  v parku, děti všech věkových kategorií, své psí kamarády kamarádky, boty, tašky, oblečení, kola, kočárky, láhve, auta. Ráda jezdí autem, vlakem, autobusem, na raftu, v lanovce, ve vozíčku za kolo, plave s námi v rybníce, řece i jezeře. Miluje procházky, běh u kola ale i posezení s přáteli v restauraci. Doprovází nás  při pobytu v hotelu i v lázních.  Je naší věrnou společnicí a nic a nikde není problém. 
Absolvovali jsme štěněčí kurz, kurz pro mladé psy a složili dvě zkoušky z poslušnosti. Ebi je vášnivá " agiliťačka ". Bez větších připrav jsme zvládli 3 výstavy  s oceněním výborný  a velmi dobrý. 
Ebi je "univerzální pes na každý den a pro každou příležitost ", bez její přítomnosti si nedovedeme představit ani minutu."

Hanka a Petr

 

otec štěňat: "Edy" Earl Edward vom Palais Brinn

http://www.smooth-collie.net/view.php?id=11924

Co říkají o Edým páníčkové:

"Již jako štěně měl Eddyho příjemnou, přátelskou a pohodářskou povahu. Je jedním z deseti coliích sourozenců vyrůstajících s milující maminkou u super chovatelky v Berlíně a od 8 týdnů jeho věku mohl konečně být členem naší rodiny. Tehdy jako náš "jedináček" a první společný pes vůbec. Netrvalo mu dlouho a získal si plně naše srdce. Denně jsem pozorovali jak se rozvíjí a poznávali jeho vlastnosti.
Trošku  se obává vody, jako některé z colií . S výrazem radosti na svém dlouhém coliím čenichu  běhá s plným  nasazením mezi poli a lesy nebo úplně uvolněně leží doma v bytě na své dece.  Poznání, že některého psa nezajímá jako odměna psí pamlsky nýbrž pouze hozená hračka je odměnou, bylo pro nás zajímavé poučení při výchově. Přesto jsme zvládli všechny základní poveli, situace a dovednosti tak, že Eddy suverénně zvládá život ve velkoměstě i mimo město. Před nedávnem se rozšířila Eddyho rodinná smečka o malé lidské miminko a současně  štěně švýcarského bílého ovčáka obohatil náš rodinný život. Jak roli "velkého psího bratra", tak roli  "ochranánce" malého lidského človíčka zvládl Eddy na výbornou. Neumíme  si představit být bez Eddyho a těšíme  se na mnoho krásných  společných let po jeho boku."
Philipp a Janine Weiß